since 1983

   

 

Home Over ons Agenda Contact Downloads Vacatures

 

  Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETA-Nederland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

 

Devrietech b.v.

 

 

Oosteinde 219

7671AX Vriezenveen

Tel.: +31 (0)546-564951

Fax: +31 (0)546-565115

 

 

 Info aanvraag 

 

 

 

-------------------------------------

 

 

 
ETA E-HACK 20 - 45 kW

  Nieuw !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETA PC 20 – 50 kW

 

 

 

ETA PE-K 35 – 220 kW

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETA HACK 70 – 200 kW

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETA HACK VR 333 - 500 kW

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETA Buffervaten 500 - 5000 L

 

 

ETA E-HACK
Kleine ketel voor houtsnippers en/of pellets.

 

De ETA e-HACK is leverbaar in de vermogensklasse van 20 t/m 45 kW. Uitgerust met de modernste verbrandingstechniek, voorzien van automatische reiniging van de brandkamer, vlamruimte, warmtewisselaar en het optionele statische filter is de ETA e-HACK helemaal klaar voor de toekomst. Vanzelfsprekend is de ketel voorzien van een geïntegreerde besturing zodat alle componenten met elkaar communiceren. Al deze technieken zorgen voor de laagst mogelijke emissies die vandaag de dag mogelijk zijn.

De ETA e-HACK is standaard voorzien van een ingebouwde retourpomp en de voorbereidingen voor een rookgasrecirculatie zijn aanwezig. Een elektrostatisch filter kan voor een kleine meerprijs meegeleverd of later ingebouwd worden. Het innovatieve as-afvoersysteem biedt grote voordelen en leidt tot lage bedrijfskosten. Zoals u van ETA gewend bent is de ketel standaard al helemaal klaar voor de Nederlandse markt. Dit betekent dat bij gebruik van de juiste brandstof een SCIOS keuring in één keer klaar is.

 

 

 

 

 

 

ETA PC Pellet-Compact
Kleine ketel, groot vermogen

De ETA PC Pellet-Compact is door zijn afmetingen de ideale ketel voor de grotere nieuwbouwwoning of sanering van een bestaande installatie. Hierdoor blijft er genoeg ruimte over in uw bijkeuken of garage voor bijvoorbeeld een wasmachine.
Overal inzetbaar

De 20, 25 en 32 kW kunnen aangesloten worden als gesloten toestel. De verbrandingslucht wordt niet uit de ruimte gehaald maar net zoals bij een gasketel via een aparte buis. Hiermee kan en mag de ETA PC overal geplaatst worden en voldoet aan alle eisen volgens het bouwbesluit en SCIOS. De 40, 45 en 50 kW worden in een ruimte geplaatst met beluchting en ontluchting.

 

 

 

ETA PE-K Pellet
De industriële standaard

De ETA PE-K industrieketel is de robuuste ketel voor grotere vermogens in de range van 35 tot 220 kW. ETA laat de concurrentie ver achter zich door deze ketel die qua constructie meer dan 18 jaar nagenoeg ongewijzigd is. Nog steeds staat de ETA PE-K in de top 5 voor wat betreft rendement en zuivere emissies. Sinds 7 jaar is de ETA PE-K uitgerust met het nieuwe besturingssysteem waardoor de ketel en alle aangesloten appendages online bekeken en bediend kunnen worden. Hiermee is de ETA PE-K uitermate geschikt voor grotere woningen en  bedrijven die een betrouwbare warmtevoorziening willen hebben. Met het pelletzuigsysteem kan een silo of voorraadbunker op meer dan 20 meter vanaf de ketel staan waardoor de ketel ook op lastige plekken te plaatsen is.
Compromisloos compleet

De ETA PE-K industrieketel heeft net als alle andere ketels van ETA een complete regeling in zich. De hoogst mogelijke veiligheden zoals bewaking van stroomopname van alle motoren en aandrijvingen zit er standaard op. Vanzelfsprekend ontbreken de automatische reiniging, lambdasonde, cascaderegeling, 0-10V regeling en een robuuste brandsluis niet. Op de uitgebreide printplaat kunnen, zonder meerprijs, verschillende warmtegroepen, boilers en overige appendages aangesloten worden. Geen verrassingen achteraf en geen opties in een normale situatie.

 

 

 

ETA HACK
Marktleider en trendsetter

Het paradepaardje onder de houtgestookte installaties. Verwarmen met houtsnippers, zaagsel, pellets, spanen en miscantus. De ETA-HACK 70 – 200 kW kan het allemaal aan, van droog hout tot een relatief vochtgehalte van 50%. Alles wordt automatisch geregeld.

Niet alleen houtsnippers maar ook spanen, geshredderd sloophout, pellets, olifantsgras, zaagsel enz. kunnen probleemloos gebruikt worden. Vijzels met een 14 of 16 centimeter grote trogdoorsnede en de unieke brandsluis verwerken moeiteloos de standaard houtsnippers van G50. Ook de overfractie met een oppervlak tot 5 centimeter en maximaal 12 centimeter lang worden probleemloos verwerkt. Alle aandrijvingen in de installatie zijn beveiligd. Mocht het een keer klemmen, dan draaien de vijzels kortstondig terug om de blokkade te verwijderen. Met de bewezen rookgasventilator en de door ETA ontwikkelde éénkamersluis wordt de beste brandveiligheid gegarandeerd. De sluis is met verwisselbare messen uitgevoerd. Te lange houtstukken worden simpelweg afgesneden.

De ETA HACK is de trendsetter in de biomassaketelwereld. Sinds 1996 is de constructie niet gewijzigd, dit bewijst weer eens welke voorsprong ETA heeft. Veel noviteiten die door ETA ontwikkeld zijn, zijn in de afgelopen 5 jaar gekopieerd door andere fabrikanten zoals o.a. de unieke brandsluis, de uitmuntende verbrandingsregeling en de afstandsbediening via internet. De robuuste bouw maakt de ETA HACK tot koploper in zijn segment.
Compromisloos compleet

De ETA-HACK 70 – 200 kW heeft net als alle andere ketels van ETA een complete regeling in zich. De hoogst mogelijke veiligheden zoals bewaking van stroomopname van alle motoren en aandrijvingen zit er standaard op. Vanzelfsprekend ontbreken de automatische reiniging, lambdasonde, cascaderegeling, 0-10V regeling en een robuuste brandsluis niet. Op de uitgebreide printplaat kunnen, zonder meerprijs, verschillende warmtegroepen, boilers en overige appendages aangesloten worden. Geen verrassingen achteraf en geen opties in een normale situatie.

 

 

 

 

ETA HACK VR

Het Multi-talent voor Industrie, Ondernemingen, Grootverbruikers en Overheden.

Met de modernste besturingstechniek, zoals onderdruk- en lambdaregeling, brandkamer temperatuurbewaking zorgt de ETA HACK VR 333 – 500 kW houtsnipperketel voor unieke lage emissiewaarden en vanzelfsprekend de hoogst haalbare rendementen zoals u van ETA gewend bent. Hiermee is het mogelijk om zonder rookgasreiniging te voldoen aan de emissierichtlijnen die de overheid stelt bij hogere vermogens.

De robuuste bouw en een doordachte constructie maakt de ETA HACK VR net als iedere ETA ketel tot een ketel met lage onderhoudskosten door gemakkelijke service en uniforme onderdelen. Iedere motor op de ketel en het brandstof-toevoersysteem wordt gecontroleerd op maximale stroomopname en temperatuur. Vanzelfsprekend is de ketel voorzien van het touch-screen zodat u de ketel kunt monitoren en bedienen via internet.

ETA neemt afstand van de traditionele liggende warmtewisselaar. Door een staande warmtewisselaar is de warmteoverdracht veel gelijkmatiger en blijft de wisselaar schoner. Bij conventionele ketels met een liggende wisselaar wordt de reiniging doorgaans met perslucht gedaan, waardoor het stroomverbruik onnodig oploopt, om van de vervanging van compressoren nog maar te zwijgen.
ETA HACK VR 333 – 500 kW voldoet aan alle emissienormen

De brandkamer en warmtewisselaar zijn thermisch gescheiden waardoor er geen materiaalspanning optreedt zoals bij ketels met een liggende warmtewisselaar. De ingebouwde cyclonen scheiden het meeste stof af en hiermee voldoet ETA zonder extra rookgasreiniging aan de emissienormen die de overheid stelt.

De ketelregeling voorziet in de aansturing van de meest voorkomende verwarmingssystemen zoals aansluitingen voor: weersafhankelijke regeling, boilerregeling, voorgemengde terreinleiding, circulatiepompen, zonnecollectoren, koppeling met externe randapparatuur via M-bus enz

 

 

 

ETA Buffervaten

ETA buffervaten zijn erg bijzonder. De buffers van ETA zijn voorzien van interne geleideplaten zodat er geen onnodige vermenging ontstaat tussen de kostbare warmte bovenin het vat en het koude water onderin het vat. Ze zijn voorzien van een hoogwaardig Neodul isolatiepakket waardoor het warmteverlies tot een minimum beperkt wordt.
Buffervaten in diverse groottes

Elk ETA buffervat is verkrijgbaar in diverse groottes van 500 tot 5000 liter. Door ze te koppelen kan eenvoudig het buffervolume vergroot worden.

Elk buffervat kan worden voorzien van een tapwatermodule en/of een solarmodule. Deze systemen zijn plug en play zodat er fors op de installatietijd wordt bespaard. Vanzelfsprekend wordt alles perfect vanuit de ketelregeling aangestuurd.