since 1983

   

 

Home Over ons Agenda Contact Downloads Vacatures

 

  Terug

 

 

 

Waterzuivering

 

 

 

Contact

 

Devrietech b.v.

Devriecom b.v.

 

Oosteinde 219

7671AX Vriezenveen

Tel.: +31 (0)546-564951

Fax: +31 (0)546-565115

 

 

 Info aanvraag 

 

 

 

-------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biologic Clean Water

 

Biologie i.c.m. ingenieuze filtratie.
 

Hoewel het spuiwater is opgenomen op bijlagen AA wordt het toch steeds belangrijker de afvalwaterstroom te beperken. Door toepassing van een Devrie BCW waterzuiveringsinstallatie wordt de spuiwaterhoeveelheid enorm reduceert. Tevens wordt het verswaterverbruik sterk teruggebracht.

Het zuiveringsproces bestaat uit twee stappen.

De eerste stap vind plaats in het waswaterbassin van de luchtwasser, hier zijn onder anderen de micro-organismen Nitrosomonas en Nitrobacter bezig met de omzetting van ammonium naar nitriet en nitraat. De zuurstofrijke omgeving in het waswaterbassin is de perfecte omgeving voor dit proces.

De tweede stap vind plaats in de BCW waterzuiveringsinstallatie, hier zijn heterotrofe bacteriŽn onder zuurstofloze omstandigheden bezig nitriet om te zetten naar stikstofgas. Als voedingsbron dient nitriet i.c.m. een koolstofbron. De Koolstofbron kan op verschillende manieren worden toegediend. De Installatie draait volautomatisch computer gestuurd.

De installatie kan ook op reeds bestaande luchtwassers worden toegepast, vaak kan men met kleine wijzigingen het systeem implementeren.